Jens Anders Ravnaas4. kandidat bystyret for Partiet Sentrum

Idretten er Norges største barne- og ungdomsorganisasjon. I Kristiansand er mer enn 30.000 aktive innen idretten, oftest flere ganger i uken. Sammen med andre frivillige organisasjoner danner dette en viktig bærebjelke for glede, vennskap og for bedre folkehelse.

Idretten og frivillige organisasjoner er viktige arenaer for fellesskap, inkludering og i kampen mot utenforskap. Derfor er det viktig at alle som ønsker det får et tilbud de kan delta i, uansett familiens økonomi. Vi trenger et allsidig tilbud der folk bor, eller lett tilgjengelig med offentlig transport.

Det er kommunens oppgave å bygge og drive idrettsanlegg og andre offentlige bygg. I Partiet Sentrum vil vi at disse skal være lett tilgjengelig og gratis å bruke for alle frivillige organisasjoner. Det holder kostnadene, slik at det kan være billigst mulig å delta i aktivitetene. Vi vil også øke den kommunale støtten til frivillige organisasjoner. Støtten er i dag årlig drøyt 2,1 millioner. Noe som i år utgjorde kr 138 per medlem – for de klubbene som hadde søkt. Dette er ikke nok til at deltagelse blir gratis. At all bruk av kommunale anlegg og bygg blir gratis. Derfor vil vi arbeide for å øke den kommunale støtten.

Med bedre rammevilkår for frivilligheten, med gode og enkle støtteordninger, bidrar vi til å holde kostnadene for å delta i fritidsaktivitetene nede.

I vår kommune lever over 2600 barn i familier med inntekt under fattigdomsgrensen. For disse barna kan det være vanskelig å delta i ulike fritidsaktiviteter, fordi det koster for mye.

IK Våg prøver å løse dette ved en svært lav medlemskontingent sammen med økt sponsorstøtte og mer dugnadsarbeid. Skal dette lykkes, og bli en modell andre idrettslag kan benytte, må næringslivet se viktigheten og støtte opp om arbeidet. Uansett vil ikke dette være en mulig modell for alle idretts- og barne/ungdoms organisasjoner. Derfor trenger vi treffsikre offentlige støtteordninger. I Kristiansand kommune har vi hatt en forsøksordning med fritidsfondet. I juni ble det vedtatt videreført som en permanent ordning (mot 3 stemmer fra Frp). Dette er en bra ordning der barn og unge kan få dekket sine kostnader med å delta i fritidsaktiviteter. I Partiet Sentrum vil vi arbeide for å styrke denne ordningen, slik at alle kan få glede av den.

Partiet Sentrum satser på idrett og frivillighet. Derfor går vi tilvalg på blant annet følgende:

  • kontinuerlig forbedre rammevilkårene for idrett og frivillighet
  • øke driftstilskuddene til idrett og frivillige organisasjoner og sikre gode og treffsikre støtteordninger med enkle søknadsrutiner
  • ha gratis bruk av kommunens lokaler og anlegg for frivilligheten
  • kartlegge status på universell utforming av kommunens bygg og idrettsanlegg og lage en plan for nødvendig tilrettelegging
  • arbeide for å styrke Fritidsfondet slik at flere kan delta i idretten og andre fritidstilbud
  • opprettholde og styrke BUAs tilbud både for enkeltpersoner og for skoler og foreninger
  • bygging og drift av idrettsanlegg skal fortsette å være en kommunal Der det er naturlig og idretten selv ønsker det, kan andre bærekraftige former benyttes
  • inngå og utvikle samarbeid mellom kommunen og frivillige organisasjoner

5. september 2023

Artikler i samme kategori:

Vi har ikke råd til å kutte mer

Vi har ikke råd til å kutte mer

I dag, 10. oktober, er det verdensdagen for psykisk helse. Dette pleier å være en dag mange, deriblant politikere,...

kutt i habilitering

kutt i habilitering

I kjernen av Partiet Sentrum sin politikk står de menneskene som trenger et velfungerende system aller mest....

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *