Gjennom mitt nåværende politiske arbeid som varaordfører har oppgaven med å utvikle En By For Alle blitt en hovedoppgave. Samhandlingen mellom kommune, private aktører, idretten, frivilligheten og våre bydelsråd/velforeninger vil være en prioritert oppgave fremover.

Kristiansand har tidligere vært politisk blokkstyrt. Borgerlig eller sosialistisk side har vekslet på ledelsen. Partiet Sentrum mener vi må tenke nytt og blokkuavhengig. Vår verdiplattform baserer seg på 3 bærebjelker i vårt politiske arbeid fremover;

Et mer rettferdig samfunn, en fremtid for jorda og virkelig utnytte verdien av mangfold.

Disse bærebjelkene ønsker vi å legge til grunn for en radikal endring fra midten av lokalpolitikken.

En radikal endring vil inneholde elementer som; bredere samhandlingsarenaer mellom bydelsråd/velforeninger, frivilligheten og det offentlige, utfordre etablerte maktstrukturer, øke bruken av erfaringsrådgivere med egenerfaring innenfor flere fagfelt, bruke innbyggerpaneler for viktige enkeltområder, opprette tettere kontakt med kommunens flerkulturelle miljøer samt styrke møteplasser i bydelene.

Jeg har gjennom min politiske periode møtt mange av kommunens innbyggere. Uavhengig av stilling og stand, alder, bosted, religion eller etnisitet, møter jeg mennesker som har ønske, vilje og kraft til å delta i utviklingen av vår kommune. Partiet Sentrum vil bruke disse ressursene på en mer aktiv måte.

Da må vi i større grad lytte. Vi må tørre å gi slipp på noen arbeidsmåter og gamle sannheter. Vi som politikere er valgt på vegne av lokalbefolkningen, men den fullmakten vi gis kommer med en klar betingelse. En betingelse om å gjennomføre gode og grundige dialoger med innbyggerne når store utviklingsprosjekter skal utredes, vedtas og gjennomføres. Mange store saker i Kristiansand har tatt lang tid å gjennomføre og med dype splittelser i befolkningen.

Dette har lært oss at forarbeider og prosesser må bli bedre og mer transparente. Valgte politikere må ta avgjørelser, men saker som havneflytting, byvekstavtale og kunstsilo har vist med all tydelighet at prosessene ikke har vært gode. I lokale saker ser vi også at tradisjonelle politiske skillelinjer brytes opp. Derfor mener vi at en blokkuavhengig politisk ledelse lettere kan bruke løsninger fra flere politiske ideologier.

Presset på kommuneøkonomien blir stadig større. Vi har på enkelte områder et tjenestetilbud som ikke er bærekraftig. Det må vi tørre å snakke høyt om. Partiet Sentrum ønsker å legge til grunn en dypere økonomidebatt enn den vi ser som ofte dreier seg om eiendomsskatt eller bompenger. Vi ønsker både å modernisere kommuneadministrasjonen ved å samle stabsfunksjoner.

Vi må også se på hvilke tilbud som skal styrkes, reduseres eller tas helt bort. Samfunnet må sette flere innbyggere i stand til å mestre egne liv. Det betyr at de som virkelig trenger samfunnets hjelp få denne. Vi ønsker også å bruke flere likepersoner/brukermedvirkere i offentlig tjenesteyting. Vi vil stimulere bydelene ved å medvirke til gode møteplasser for innbyggere i alle aldre. Gjennom å styrke bydelen vil lokale kulturtilbud, tilbud for eldre, fritid og skole bidra til økt trivsel og gode samspillarenaer.

Kristiansand er en internasjonal smeltedigel. Våre innbyggere kommer fra over 160 land. Mange av disse opplever at terskelen både for sosialt samvær med nordmenn og mulighetene fra å få jobb er utfordrende. Partiet Sentrum mener denne form for utenforskap må bort. Ressursene i mangfold må tas i aktivt bruk både i lokalsamfunnet og arbeidsmarkedet. Arbeidet med bekjempelse av hets og hat må intensiveres.

Gjennom de siste årene har vi sett klimaendringer som er store. Naturfenomener vi tidligere har sett på andre kontinenter kommer til vår stuedør. Partiet Sentrum er opptatt av jordas fremtid. Det betyr at lokale prioriteringer som ivaretar naturens premisser må foretas. Dette må gjøres ved arealplanlegging kommunalt og regionalt. Utslippene må reduseres. Nye energikilder må utforskes og tas i bruk. Matjord må beskyttes og gjenbruk må gjøres attraktivt. Matsvinn må bekjempes aktivt i vår kommune.

Kjære innbygger i Kristiansand, bli med oss i Partiet Sentrum i arbeidet med å utvikle kommunen vår. Våre kandidater er klar til å gjøre en innsats sammen med deg. I det samarbeidet bygger vi en kommune basert på sosial, økonomisk og miljømessig bærekraft.

26. august 2023

Artikler i samme kategori:

Varaordføreren kidnappet katt

Varaordføreren kidnappet katt

Sentrums ordførerkandidat Erik Rostoft tok innersvingen til varaordførerstolen og kidnappet en feil katt på veien....

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *