Sentrums ordførerkandidat Erik Rostoft tok innersvingen til varaordførerstolen og kidnappet en feil katt på veien.
Erik Rostoft er Høyre-mannen som tverrvendte til Sentrum. Han kommer fra en tradisjonell Høyre-familie, men beveget seg via Tverrpolitisk Folkeliste for Hele Kristiansand og endte i fjor høst opp i partiet Sentrum.
Nå kjemper varaordfører Erik Rostoft hardt for å sikre seg en plass i bystyret:
– Det samme som jeg gikk til valg på i 2019, altså innbyggerinvolvering, sier Erik Rostoft i vodcastserien KRS har med listetoppene i Kristiansand.
– I den siste perioden har jeg brukt veldig mye tid på å være rundt i Kristiansands små og store bydeler for å snakke med innbygger. Det gir meg en følelse av at vi er en fantastisk heldig by som har 115.000 ressurspersoner, fra 160 nasjonaliteter.
Her ser du hele intervjuet med Erik Rostoft: HER
Dette er hans meninger om konkrete saker:
Kunstsilo: I Sentrum er vi opptatt av at kunst skal være tilgjengelig for alle, mens vi ofte er at kunst og kultur blir for dyrt for mange familier med vanlige inntekter.
Containerhavna: Vi representerte Folkelista i inneværende periode og den var det tredje største partiet på Søm. Vi har vært imot flytting av containerhavna.
15 år med bompenger: Nå ble jeg i skrekkelig dårlig humør. Vi er ikke imot å finansiere infrastruktur med bompenger, men det er totalt uakseptabelt av vi får bompenger før vi ser hva vi får forhandlet frem av myndighetene.
Søgne-exit: Det var en elendig prosess, men å bruke store offentlige penger på å fragmentere det igjen, det har jeg ikke noe tro på. Skal det være folkeavstemning, må alle i hele Kristiansand få stemme.
– Viktig å lytte til folk
Erik Rostoft er opptatt av å lytte til folk for å få til det han kaller kommune 3.0 – eller en samhandlingskommune.
– Vi har hatt en sånn periode hvor folk stod med lua i hånda, Så hadde vi en periode hvor folk bare kom inn og forlangte. Nå er vi nødt til å samhandle, for vi har ikke en offentlig finansiering som bærer oss inn i himmelen. Derfor må vi se på hva kommunen skal gjøre, og hva for eksempel frivillige kan gjøre, sier Erik Rostoft.
Arvelig belastet
Sentrums frontfigur begynt med ungdomspolitikk da han var 15 år gammel («fra den blå, lyseblå siden»), og var vararepresentant til bystyret for Høyre. Faren var den kjente Høyre-statsråden og industrilederen Sverre Walter Rostoft, broren Sverre Walter Rostoft jr. var sjef i Kreditkassen.
Men Erik Rostoft hoppet av fra etablissementet etter åtte år som vararepresentant for Høyre foran valget i 2019, og stilte for den tverrpolitiske folkelisten som blant annet protesterte mot å flytte containerhavna til Kongsgård Vige. Etter valget ble han varaordfører for det rødgrønne flertallet.
Åtte års arbeidserfaring
– Jeg er jo en av dem som mener at alt for mange politikere er utdannet på institusjoner og som aldri har vært ute i det virkelige liv. Jeg tror det var i Danmark at noen mente man bør ha åtte års arbeidserfaring før man ble politiker, og det har jeg veldig sans for.
– Jeg startet mitt eget firma dagen jeg fylte 18 år. Så tok jeg utdanningen i bedriftsøkonomi ved siden av. Deretter arbeidet jeg i oljebransjen og fikk med med oljeeventyret på slutten av 70-tallet, drev for meg selv i mange år, før jeg begynte i Sørlandsparken for fullt.
Kidnappet feil katt
Erik Rostoft bedyrer at han ikke har gjort så mye galt i sitt liv, men han har en katt på samvittigheten.
– Minstemann savnet katten sin voldsomt og vi fant en katt som lignet og tok den med hjem. Men i bilen så styrte den og klorte noe voldsomt, og etter to døgn demret det at dette ikke kan være vår katt. Og da måtte vi bare sette den tilbake der vi fant den, forteller Rostoft til KRS.
Så gjenstår det å se om Høyre-mannen som gikk sine tverrpolitiske veier inn til Sentrum også har ni liv i politikken. Svaret får vi om få uker.
0 kommentarer